tisdag 19 juli 2011

Rårörd saft


En grej brukar jag göra varje sommar faktiskt. Förutom att sola och bada alltså ;-). Brukar inte vara speciellt duktig på att pyssla sådär överdrivet i köket. Visst bakar jag en del fikabröd för det köper vi inte speciellt mycket. Min man kan slänga ihop en blåbärspaj också och jag med för den delen. Sylt gör jag aldrig men däremot SAFT! Bara för att det är så satans enkelt. Visst, lite kladd att sila av bären men man gör det på en halvtimme. Resten sköter sig själv. Recept:

3 LITER BÄR, tex vinbär men inte bara röda, och/eller rabarber. 
Hälls i STOR bunke
En påse VINSYRA strös över
Koka upp 2 liter VATTEN häll över bären
Låt stå 24 timmar

Sila av bären genom tex en kökshandduk
Tillsätt 8 hg socker per liter saft 
Tillsätt ATAMON enligt flaskan
Häll upp på flaskor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar